Zorgbudget of tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) (Makkelijk te lezen)

Laatst bijgewerkt: 8/07/2023

65-plussers met een beperkt inkomen en gezondheidsproblemen kunnen een zorgbudget of tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) krijgen. Van wie je deze tegemoetkoming krijgt, hangt af van waar je woont. 

Woon je in Vlaanderen? 

Als je in Vlaanderen woont, dan kun je naar de website van de Vlaamse Sociale Bescherming gaan. Daar vind je meer informatie over het Zorgbudget voor ouderen met een zorgnood. 

Verhuis je binnenkort van Wallonië of Brussel naar Vlaanderen? Dan moet je binnen de 3 maanden vragen aan je ziekenfonds om je dossier over te zetten. 

Woon je in Wallonië? 

Als je in Wallonië woont, dan kun je naar de website van AVIQ gaan. Daar vind je meer informatie over de Allocation pour personnes âgées (APA). 

Verhuis je binnenkort van Brussel of Vlaanderen naar Wallonië? Dan moet je binnen de 3 maanden vragen aan je ziekenfonds om je dossier over te zetten. 

Woon je in Brussel? 

Als je in Brussel woont, dan kun je naar de website van Iriscare gaan. Daar vind je meer informatie over de Allocation pour personnes âgées (APA).  

Verhuis je binnenkort van Wallonië of Vlaanderen naar Brussel? Dan moet je binnen de 3 maanden contact opnemen met Iriscare om je dossier over te zetten. 

Woon je in de Duitstalige Gemeenschap? 

Als je in de Duitstalige Gemeenschap woont, dan kun je naar de website van Ostbelgien gaan. Daar vind je meer informatie over het Pflegegeld.

Heb je nog andere vragen?

Vind je niet wat je zoekt op deze website? Of heb je een vraag over je persoonlijk dossier? Neem dan contact met ons op.

Naar boven