Een heroverweging aanvragen (Makkelijk te lezen)

Laatst bijgewerkt: 8/07/2023

Als je niet akkoord gaat met onze beslissing, kun je een heroverweging aanvragen. Als je een heroverweging aanvraagt, bekijken we je aanvraag opnieuw.  

Een heroverweging kun je aanvragen tot 3 maanden nadat je onze eerste beslissing ontvangen hebt. 

Wanneer kun je een heroverweging aanvragen? 

Een heroverweging aanvragen kan alleen maar als: 

  • je twee keer niet naar een medisch onderzoek gekomen bent zonder het aan ons te laten weten, maar daar wel een goede reden voor hebt. 
  • je niet op onderzoek mocht bij een van onze artsen, maar wel een onderzoek wilt.  
  • je kan bewijzen dat onze arts te weinig rekening heeft gehouden met de informatie die je ons bezorgd hebt.  
  • we je dossier hebben afgesloten omdat je ons niet genoeg informatie bezorgd hebt, maar je die informatie wel nog kan bezorgen. 
  • je de beslissing niet juist vindt. Je kunt ons dan nieuwe informatie bezorgen, of uitleggen waarom je de beslissing niet juist vindt.  

Hoe vraag je een heroverweging aan? 

Je kunt een heroverweging aanvragen via het contactformulier, of door een brief te sturen naar: 

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid 
Directie-generaal Personen met een handicap 
Kruidtuinlaan 50 bus 150 
1000 Brussel 

Op het contactformulier of in de brief schrijf je over welke beslissing het gaat, en waarom je een heroverweging wilt. Als je een heroverweging aanvraagt omdat je onze beslissing niet juist vindt, voeg dan ook informatie toe die aantoont dat we een foute beslissing genomen hebben.  

Je kunt ook aan je behandelend arts (bv. je huisarts) of een andere begeleider vragen om op te schrijven waarom de beslissing niet juist is, of om verslagen te bezorgen die bewijzen dat de beslissing niet juist is. 

Wat als je geen heroverweging krijgt? 

Als je geen heroverweging krijgt, kun je dat aanvechten via de arbeidsrechtbank. Dat moet je doen binnen de 3 maanden nadat je onze nieuwe beslissing ontvangen hebt. Hoe je beroep moet aantekenen, lees je in onze beslissingsbrief. 

Normaal gezien laten we je snel weten of we je aanvraag heroverwegen. Zo heb je nog genoeg tijd om naar de rechtbank te stappen als je dat zou willen. 

Heb je nog andere vragen?

Vind je niet wat je zoekt op deze website? Of heb je een vraag over je persoonlijk dossier? Neem dan contact met ons op.

Naar boven